Retrohummer & Eskobar i Melodifestivalen
Hej medborgare,
Hoppas ni har det väl i det numera svinkalla landet. Sommar, sommar, var är du nu..? Missa inte att ni kan rösta på mitt band Eskobar i Melodifestivalens 3:e chans. Klicka här… 🙂
Jag fick en finfin hummer från ett sånt där underbart Delicard förut och hade så klart en tanke på att fixa till något fint till nyårsmiddagen, men eftersom jag var magsjuk med halsfluss så blev det inte mycket vettigt över huvudtaget.
Här kommer i alla fall ett grymt bra tips på vad man ska göra med sin hummer, någon vecka för sent, jag vet… Är det inte synd om man bara skulle äta hummer på nyår? Det är ju så otroligt gott och läckert, varför inte slå till nu i helgen..?
Gratinerad Hummer
1 hummer
1,5 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong
2 msk dijonsenap
Salt & vitpeppar
1 dl riven Port Salut
Sätt ugnen på 250°C.
Dela hummern på längden och tag ur stjärten och skär den i mindre bitar. Krossa även klorna så att man enkelt kan äta dessa godbitar senare. Släng bort magsäcken och rensa ur skalen så att de är fina.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet så att det inte blir några klumpar. Slå på fiskbuljongen under fortsatt vispande och fortsätt sedan med dijon, salt och vitpeppar.
Koka såsen i 5 – 6 minuter. Vänd sedan ner hummerköttet och fyll skalen med stuvningen. Strö över rikligt med riven Port Salut.
Strö ut rikligt med grovt salt i en ugnsfast form och ställ skalen på saltet så att de står stabilt. Gratinera glädjen i cirka 10 minuter eller tills gratineringen gett finfin färg.
Smaklig retrolyx vänner!