Caesarsallad & MoeJoe’s
Hej vänner,
Jag fick tidigare en fråga om hur det gick på MoeJoe’s-premiären. (MoeJoe’s Juicebar är mitt senaste projekt) Det har varit en ren fröjd att få äran att arbeta tillsammans med kusinen Peter & Peter’s bättre hälft Åsa som har dragit igång det hela. Vi har nu öppet varje dag i veckan och serverar helt färskpressade juicer, smoothies och grillade toasts. Allt görs direkt på beställning och inget är alltså förproducerat. Inga tillsatser och inget socker eller annan form av sötningsmedel används. Overkligt gott och dessutom nyttigt. Tjo! 🙂
Just nu är vi i fas ett det vill säga uppbyggnadsfasen där marknadsföring är en stor del, men att det är en hit som kommer att växa sig riktigt stor är jag säker på. Grym glädje helt enkelt! Kom mycket gärna förbi för en god upplevelse! Svavagallerian i Uppsala är platsen som gäller. På deras FB-sida kan man även se lite bilder från vår juicebar… 🙂
Vad gör väl en Caesarsallad till en riktigt god måltid? Mitt svar är Dressingen. Det är allt för sällan som dressingen är tillräckligt smaksatt med ansjovis i min smak. När jag och min vän och kollega Örjan Westerlund chitchattade på Öl & Whiskymässan pratade vi om denna dressing och hans ansikte sken upp till ett stort smil när jag sa att jag tänkte göra ett eget recept på caesardressing med mycket smak av ansjovis. Jag är tydligen inte alltid ensam om mina tankar…
Caesarsallad med Grillad kycklingfilé
Cirka 4 portioner
Ca 600 g kycklingfilé
800 g röd romansallad
1 pkt ostcrostini
1 pkt bacon
1 rejäl bit parmesan för hyvling
Salt och rosépeppar
Dressingen, den ljuva:
2 dl olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
2 stänk Worcestershire sauce
3 äggulor, rumstempererade
1 klyfta vitlök
2 dl riven paremsan
8 ansjovisfiléer
I kockens glas: Wolfberger Pinot Blanc D’Alsace (Import) – Frankrike
I kockens öra: Elton John – Rocket Man
Tänd grillen utanför köksfönstret, gå in i värmen och sippa på en sval Pinot Blanc och njut er igenom en rymdresa med Elton John.
Börja med att skapa dressingen. Knäck äggen och separera gulor från vitor. Vitorna kan ni spara och göra maräng på, eller kanske äggvitekaka med krossad choklad. Mmm…
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ner olivoljan. Först droppvis sedan i en jämn tunn stråle. Elvisp fungerar utmärkt här.
Pressa sedan ner en klyfta vitlök och blanda runt. Tillsätt vinäger, worcestershire sauce, riven parmesan och finhackade ansjovisfiléer. Vispa hårt tills dressingen blir ganska slät. Personligen gillar jag när jag kan ana ansjovisbitarna, men vill ni inte ha det så så kan ni mixa dressingen slät. Låt stå svalt tills servering.
Klä på er mycket varmt nu.
Knaperstek baconskivorna i en stekpanna direkt på grillen. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
Ringla lite olivolja över kycklingfiléerna. Peppra rikligt med rosépeppar och salta runt om. Grilla kycklingen tills den är helt genomstekt.
Skölj och lägg upp hela blad romansallad på ett stort fat. Fortsätt med bacon, crostini och hyvlad parmesan. Skiva kycklingfiléerna och lägg dem ovanpå hela härligheten. Ringla över dressingen och skratta er igenom denna makalöst underbara middag!