Äventyr på stranden

För några dagar sedan var jag ute på reportage med resemagasinet Äventyr. Ett gäng glada vuxna och barn vis Österskärs havsbad i gassande sol, med en laddad grill. Vilket magisk glädje! Sommarnumret kommer nog inom kort hoppas jag, för jag längtar efter att se de fina bilderna på kidsen som ivrigt jagade fisk med hov. Barndomsminnen, check! 🙂

Förutom en grillad sill, gubbröra, en barnsligt god dessert så bjöd jag på min fina förrätt som följer nedan. Glatt och gott liv vänner!

Ost- & räkfyllda kronärtskocksbottnar

Ca 7-8 små godbitar

1 burk kronärtskocksbottnar
500 g stora fina räkor med skal
1 dl crème fraiche lätt
0,5 dl majonäs
1 citron
1 knippe dill
2 dl riven Krutrök (alt Västerbottensost)
Salt och peppar
I kockens glas: Chimay blå 2010 (nr 1651) – Belgien
I kockens öra: Elvis Presley – Stuck On You

En helt löjligt god dryck serveras kocken idag tillsammans med en gammal hederlig svängdänga av kungen.

Tina och skala räkorna. Blanda samman crème fraiche, majonäs, finhackad dill och riven ost. Pressa över lite citron och smaka av med salt och peppar.

Vänd ned räkorna och låt stå svalt tills servering. Här finns det gott om tid för ytterligare ett glas öl. Här har ni en överjäst variant som smakar helt otroligt fint.

Skölj och torka lätt av kronärtskocksbottnarna. Fyll dem med den ljuvliga räkröran och toppa med en dillvippa. Enkelt, lyxlagat och overkligt gott!

Bokbloggardags, Vi ses!

//F

Du kanske också gillar

  1. Malin

    Det låter hur gott som helst!