Grillad glacerad fläskfilémedaljong
Ja, även om regnet fortfarande gör sig påmint var och varannan sekund så har jag fortsatt att jobba hårt på den kommande lyckan här på tomten, nämligen växthuset. Jag har grävt upp marken och planat ut, lagt bärlager, markvibrerat, lagt sättsand och på det marksten. Foga gör man med sättsanden, eller fogsanden som den också kallas vad jag förstår. Det kan jag dock inte riktigt göra klart förrän det blir lite torrare så då övergick jag till själva växthusbygget. Stommen är jag nu klar med sånär som på en dörr, nu ska bara glaset på plats, men även där måste jag invänta torrare väder. Glädje är det hur som helst att jobba ute i trädgården och göra fint! Hungrig blir man också…
Grillad glacerad fläskfilémedaljong
2 portioner
400 g fläskfilé
2 msk flytande honung
1 msk tomatpuré
3 msk het chilisauce
2 klyftor vitlök
4-5 stänkt tabasco
Salt
I kockens glas: Återigen en favorit, Brooklyn EIPA
I kockens öra: Monica Zetterlund – Jag vet en Dejlig Rosa
Skala och pressa vitlöksklyftorna. Rör samman vitlöken med resten av ingredienserna till glacen. Smaka av.
Skär fläskfilén i medaljonger och pensla dem med glacen.
Grilla medaljongerna på het grill oh pensla hela tiden med er goda glace. Se till att köttbitarna får fin färg på båda sidor och rikligt med glace.
Servera glädjen med en kall potatissallad gjord på färskpotatis, lite gräddfil, en liten klick dijon, salladslök, rödlök, salt och peppar. Gärna en sallad och lite bröd. Då är livet en fest! 🙂
//Frederik