Grillad karré med mangosalsa

God onsdag på er vänner. Här på landet fortsätter arbetet på alla håll samtidigt. Jag har en lergryta i ugnen som snart hamnar på pränt och in i kommande boken Lergrytor, stekar och långkok. Jag fixar med mitt utekök och ska sätta växthuset nu till helgen. Altanräcket är nytt och färdigmonterat vilket känns toppen och ännu är det ju bara april. Många underbara månader att njuta av livet utomhus. Wunderbar! Haha!

Ska ni kanske gilla lite? Testa att grilla en god fläskkarré enligt följande tillvägagångssätt:

Grillad karré med mangosalsa

4 portioner
Köttet:
4 tjocka skivor fläskkarré
2 klyftor vitlök
1 citron
Flingsalt och svartpeppar
Mangosalsa:
1 stor, MOGEN mango
1/2 gurka
2 röda chilis
1 bunt färsk koriander
Olivolja & rödvinsvinäger
Flingsalt och svartpeppar
Serveras med:
Nybakat bröd, rucolasallad & mozzarella i bitar
I kockens glas: Brooklyn Lager
I kockens öra: Bob Marley – One Love

Skala mango och gurka. Tärna dem båda i fina små tärningar och lägg i en bunke. Kärna ur chilifrukterna och finhacka det vackra röda. Vänd ner det tillsammans med finhackad koriander i bunken. Ringla över lite olivolja, rödvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar. Smaka av och låt stå kallt tills servering.

Skölj rucolan och torka den i en slunga. Lägg upp på ett fat och riv över bitar av mozzarella. Pressa över lite citron, ringla över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.

Dela vitlöksklyftorna och gnid in köttet med dem grundligt. Salta och peppra rejält och grilla köttbitarna på het glöd tills de är perfekta. Avsluta med att pressa över rikligt med citronsaft och strö över ytterligare en liten nypa flingsalt.

Servera hela härligheten med gott bröd och en kall pils. Glädje! 🙂

Nu ska här bloggas om sill & snaps i bokform.

Du kanske också gillar