Lövbiff, sparris & gorgonzola i ljuv harmoni
Har ni testat att göra min grymma lövbiffsburgare än? Den är helt galet god så jag rekommenderar den varmt! Gjorde även en mycket, mycket god fiskburgare nyligen som jag givetvis kommer till inom kort här på bloggen. Min uteplats ligger fortfarande begravd under snö och eftersom jag inte var väl förberedd och planerad inför denna vinter så begravdes även min grill, men nu börjar jag se delar av presenningen som täcker den. Glatt vinkar den till mig och ber om sällskap. Lugn min vän, jag är på väg!!! Tjohoo!!! 🙂
Lövbiffsburgare med gorgonzolacrème
4 portioner
8 skivor surdegsbröd
2 knippe grön sparris
3 tomater
400 g lövbiff
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Citron
75 g gorgonzolaost
Blandade salladsblad
1 dl turkisk yoghurt
I kockens glas: 312 Urban Wheat Ale (nr 11590)
I kockens öra: Amanda Jensen – The rebounder
Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Skönt att se min gamla vän Per igen. Per står som låtskrivare bakom Amanda just nu och har sedan tidigare lirat världen runt med sitt band Wannadies…
Blanda under tiden ihop yoghurt och goronzola. Peppra lätt och ställ sedan svalt.
Lägg upp köttet, skivade tomater, sparris (utan nedersta biten), och brödskivorna på en stor bricka eller ett fat.
Pressa över citron och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra gott.
Grilla sparrisen i cirka 5 minuter och allt det andra goda tills de är klara vilket också tar cirka 4-6 minuter.
Montera burgaren med brödet, salladsblad, lövbiff, tomat, sparris & gorgonzolacrèmen. Pressa gärna över ytterligare lite citron och toppa med ytterligare en skiva bröd. Riktigt smaklig måltid vänner!
//Frederik