Biffsmörgås och Hoegaarden

Hoegaarden

Solen steker glatt vidare på oss och jag kan inte annat än att gilla läget. Visst, jag är svensk så jag har säkert yttrat att det börjar bli lite VÄL varmt, men jag älskar verkligen sommaren. Det bästa när man känner att värmen börjar bli lite för tung är att ge sig ut till havs tycker jag. En svalkande båttur med lite friska vindar och massor av bad i det svala havet gör susen.

Igår, idag och imorgon har vi inte möjlighet att åka båt, men eftersom vi numera bor på landet med flera fina badstränder inom lufsavstånd så har det ett ypperligt bra alternativ. Så fort dagens leverans av garderobsdörrar( 🙂 ) anländer så bär det av igen. Packa en liten kylväska med vatten, smörgåsar och frukt och livet är en garanterad fest!

Är man sugen på en öl en het dag som denna så tycker jag Hoegaarden är ett av de mest fantastiska valen. Den passar utmärkt att serveras mycket, mycket kall och bjuder på friska, citrusblommiga toner i både smak och doft vilket passar perfekt i värmen.

Kolla in min bokblogg där det idag skrivs om Rhône, viner & mat. Livsglädje alltså! 🙂

Till det kan gårdagens överblivna grillade biff bli en riktigt, riktigt höjdare!

Biff på mackan

Biffsmörgås BBQ

1 portion

1 fin skiva ryggbiff, kryddad med salt, peppar och citron, grillad under gårdagen. (Annat kött fungerar givetvis)
1 tjock skiva lantbröd
3 msk crème fraiche
1 msk balsamvinäger
1 mogen röd fin tomat
2 salladslökar
Texas Smokehouse Steak Sauce
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Hoegaarden Witbier (nr 1563)
I kockens öra: Cornelis Vreeswijk – Mördar Anders

Ta fram gårdagens överblivna grillade köttbit ur kylskåpet. Rosta brödskivan i en torr stekpanna på båda sidor.

Blanda crème fraiche och balsamvinäger och bred ett tjockt lager på brödet. Lägg på skivad tomat, det svala köttet, rikligt med steak sauce och toppa med fint skivad salladslök och salt och peppar.

Glalet, galet gott i hettan! 🙂

Du kanske också gillar

  1. Jens

    Biffmackor är klart underskattade.

    Min brukar dock se annorlunda ut eftersom jag gillar lite mer ”bite” i brödet.

    1 ryggbiff
    1 Chiabatta gärna lite gammalt
    1 gul lök
    Lite ruccola
    Fransksenap efter smak
    Olivolja

    Hacka löken. Stek ryggbiffen och dela Chiabattan under tiden. Våta båda sidorna på brödet med olivolja och bre på den franska senapen. När biffen är klar så steker du upp den hackade löken i i olja eller smör. När löken är klar så skiva upp biffen tunt och fördela den över brödet och lägg på löken. Toppa med ruccola och lägg på ovandelen och njut 😀

    Ska nog ta och testa din och se vilken som passar mina smaklökar bäst. Tack för underbara matinspiration 😀

  2. frederik

    Låter mycket, mycket gott! 🙂
    //Frederik