Grillad kassler med apelsinsallad

Bräckt kassler med apelsinsallad

Från helgens helt magiska skärgårdsäventyr kommer dagens middagstips.

Strax söder om Lådna ligger Hjälmö Västerholme. Den nordligaste viken på öns västra sida valde vi och det gjorde vi sannerligen rätt i. Ett helt fantastiskt fint ställe med bra klippor för landstigning och till och med en lätt stenig strandremsa på några meter där Elvis kunde plaska i vattenbrynet. Perfekt! 🙂

Ta er först och främst en titt på min andra blogg där Michel Jamais bok Öl & Mat kikas i…

Grillad kassler med apelsinsallad

400 g kassler
1 avokado
1 apelsin
1/2 rödlök
1 näve ruccola
1 tsk sesamfrön
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Allesverloren Shiraz (nr 29002)
I kockens öra: Elvis – Thinking about you

Kanske borde kockens glas inte även bli matgästernas, men vi valde faktiskt det röda vinet även till maten. Det fungerade mycket, mycket bra. Annars kanske en weissbier eller ett glas vitt hade varit ett mer logiskt val till apelsinsalladen…

Tänd grillen och låt den blir riktigt het. Fixa under tiden salladen, gärna på en klipphäll i söderläge där endast en lätt bris kommer på besök då och då.

Skala och kärna ur avokadon, skär den i mindre tärningar. Skala och filéea apelsinen genom att skära ut klyftorna med en vass kniv. Man vill inte få med något av den vita hinnan. Se till att inga kärnor följer med… 🙂

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på grillen tills de doftar underbart gott. De bränns ganska lätt mot slutet av rostningen så håll lite koll.

Skala och skiva löken så tunt ni kan. Skölj rucolan och låt den rinna av. Blanda sedan samman alla ingredienser till salladen och avsluta med att strö över de rostade sesamfröna, salt och svartpeppar.

Skiva kasslern i 1 cm skivor och grilla dem hastigt på den heta grillen.

Servera hela härligheten direkt. Salladen är så otroligt saftig och god att sås känns överflödigt. Mycket, mycket smaklig måltid vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar