Grillade kycklingklubbor

dsc_0006

God onsdag vänner,

Grilltemat fortsätter i samband med att snön börjar försvinna, solen kryper fram. (Och jag har fortfarande inget kök. Haha!) Kolla gärna in bokbloggen som denna vecka har min bok Lyxlagat på grillen som veckans utvalda bok. Idag är det lite snack om grillar och tillbehör…

Igår när jag kom hem till Villa Royal som jag har valt att döpa vårt hus till (efter världens bästa hotel i Paris) hade Marie dukat upp med småplock i vårt nya vardagsrum som är det enda rum som är helt klart i renoveringen. God salami, tzatziki, nybakat bröd, avokado, körsbärstomater och annat mums. Det är en alldeles fantastisk middag när man inte har möjlighet att steka och ugnsbaka saker och ting.

Här kommer ett tips från bloggens numera ganska stora register. Glöm inte att ni i spalten till höger kan söka på recept och söka på genre. Stor lycka mina vänner.

Grillade kycklingklubbor med rostad potatis & dijonkräm

2 portioner

Kycklingen:
2 kycklingklubbor
1 msk colemans senapspulver
2 msk japansk soja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
Potatis & lök:
6 färskpotatisar
1 rödlök
5-6 smålökar
1 solovitlök (el 2 klyftor)
2 msk kapris
2 msk olivolja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
en liten nypa salt
Dijonkrämen:
1 dl crème fraiche lätt
2 msk dijon
1/2 msk vitvinsvinäger
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
I kockens glas: Bombardier (nr 1529) (Ruskigt god bitter…)
I kockens öra: Simon & Garfunkel – Mrs Robinson

Glädjeversion av låten och glädjande stout i kockens glas. Nu kör vi! :-)

Blanda sammans ingridienserna till kycklingen. Pensla kycklingklubborna och låt vila under en plastfilm i några minuter. Tänd grillen och låt den blir riktigt het.

Koka potatisarna med skalet på. Ta upp potatisarna och skär dem i klyftor. Skala smålök och rödlök och dela dem i lite mindre bitar. Lägg lök och potatis i en stor bunke. Pressa vitlök och blanda med olivolja, finhackad persilja, kapris och svartpeppar. Häll glädjen över potatis och lök och blanda varsamt.

Rör ihop dijonkrämen och ställ i kylen till servering.

Grilla kycklingklubborna så att de får en riktigt fin färg. Pensla då och då. När de fått fin färg ska de flyttas ut till kanterna så att de inte får direkt värme underifrån. Vill man så kan man göra en liten “bädd” av folie för att skydda köttet från att bli bränt. Låt kycklingen gå klart.

Stek potatis och lök i en stekpanna på grillen så att de blir vackert gyllene.

Servera alla härligheterna till din egna stora glädje! Njutning gott folk, njutning!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Grilla

    Följde receptet, dukade bordet och njöt av maten. Kan starkt rekommendera det här !