The BBQ Bash – full schedule
Ok, nu har jag samlat alla recept under de senaste dagarna när det gäller min feta BBQ-bash ute på Bastuholmen och då tänkte jag att jag skulle tipsa er om hur jag lägger upp planeringen.
Att laga mycket mat till många människor är inte svårare än att laga till få människor, der kräver dock sin planering! Tänkt igenom det hela i god tid, se till att handla i god tid och skriv recept eller följ mina, men framförallt – se till att skaffa er 💯 koll på läget.
Jag lagade tre olika mains – Pulled Pork, Spare Ribs & Pork belly Burnt ends – och då är det verkligen viktigt att man har koll på schemat. (Temperaturerna nedan är aningen ändrade från originaltecepten pga att man ibland måste anpassa och kompromissa lite när man lagar flera olika rätter.)
Rätterna ovan m. recept är länkade här på bloggen ..
Mitt schema gjorde jag såhär;
10.00 Preppa karré (pulled pork)
10.30 Tänd smoker 100 gr m. Mesquite
11.00 Karré på smoker 100 gr, 6h
11.15 Koka BBQ-sauce
12.00 Preppa ribs
13.00 Ribs i smoker bone down, 3h
15.15 Preppa Pork belly burnt ends
15.30 Gör Cole slaw m rostade solroskärnor & inlagda Jalapeños
16.00 Ribs i folie med juice in, bone up.
16.15 Pork belly in i smoker 2h
16.20 Fyll på pellets?
17.00 Karré med öl, lök, kryddor i folie. Höj Smoker till 120 gr.
18.00 Ribs med sauce in, bone down.
18.15 Ut med pork belly burnt ends, sauce it
18.25 Burnt ends in i 30 min
18.30 dra isär Karré – pulled pork
18.45 Dela ribs i single bones.
19.00 Service
Lycka till! 👊💥