Traeger 3-2-1-Ribs
3 rack spare ribs
Yellow mustard
Pork rub
Äppeljuice
Honung
Muscovadosocker
BBQ-Sauce
Sätt grill/smoker på 90 grader. Jag testar här en Traeger pelletsgrill och använder Mesquite som träslag för riktigt fin klassisk American BBQ-flavour. Namnet 3-2-1 är pga av de tre momenten – först 3 timmar, sen 2 och till sist 1 timme… Let’s go!
Ta bort membranet på baksidan. Pensla med senap runt om och rubba rikligt med er favoritblandning. Rök i 3h, bone side down.
Lägg ribsen (bone side up) på stora folieark. Höj tempen på smokern till 100 gr. Strö över muscovadosocker och rippla på lite honung. Vik in i folie och häll lite äppeljuice i paketet.
OBS!! Väldigt viktigt att det inte är hål i foliet. Ribsen ska ”ångas” mjuka i äppeljuicen. Lägg försiktigt i smokern och låt gå 2h.
Lyft bort från smokern. Häll av skyn i en bunke. (Spara att koka ny BBQ-Sauce eller glaze av.) Pensla ribsen med en god BBQ-sauce och låt gå 1h i smokern, bone side down. (Utan folie)
Skär upp ribsen i single bones och servera bums.