Pork Belly Burnt Ends

Delikata kuber som egentligen är av nötkött – brisket – men fläsksida gör sig också väääldigt bra. Leker vidare med min Traeger 575 Pro pelletsgrill/smoker och här har ni ett smashing BBQ-recept!

PORK BELLY BURNT ENDS
800 g fläsksida utan svål
Pork rub (er egen favoritblandning av kryddor)
BBQ-Sauce
Hot sauce/Tabasco
Lime
Flytande honung
Ca 2 dl i sprayflaska (3 delar äppeljuice – 1 del äppelcidervinäger)

Preppa smokern till 130 grader.

Tärna fläsksidan i 3×3 cm och pudra rikligt med pork rub. Ta fram ett grillnät eller dylikt och lägg kuberna bredvid varandra. (Grillnätet gör att du snabbt kan ställa in alla kuber utan att behöva ha locket öppet under en längre tid, och då släppa ut både rök o värme…)

Ställ in grillnätet/gallret i smokern och rök i 2 timmar. Spraya med äppeljuice/äppelcidervinäger efter 90 minuter.

Blanda ihop BBQ-Sauce med hot sauce, honung och lime till en delikat sås med hög sötma och lite syra.

Ta ut och lägg kuberna i en form. Vänd noga i såsblandningen och rök i ytterligare 30 minuter.

Done and Done! You’ve got yourself a smashing plate of Pork Belly Burnt Ends!

Du kanske också gillar