Maries fantastiska sallad & Jerka
Igår var en bra dag. De flesta dagar tycker jag om, men gårdagen var riktigt bra. Jag och Daniel jobbade i skrivalåtar-studion och ett nytt alster dök upp. Alstret är bra, det är sjuuukt bra. Otroligt kul!!
Efter att vi knåpat ihop en fin demo av låten åkte jag hem för att äta en bit mat. Därefter åkte jag tillbaka till Daniel, denna gång med lite gottis och god dryck. Final i Champions League stod på schemat.
Jag som har de båda finallagen som favoritlag sedan barnsben hade det dock lite förvirrat i huvudet under matchen… 🙂
Hur som helst så har Marie bjudit på en supersallad. Nya smakupplevelser som verkligen är njutbara. Testa gärna denna asiatiska nudelsallad med ett gott bröd. Suveränt.
Nudel- och räksallad med grapefrukt
4 portioner
250g sobanudlar eller glasnudlar
1 kg räkor med skal
2 grapefrukt
1 citron
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
2 avokado
50 g blandad sallad
4 msk sesamfrön
1 msk färsk riven ingefära
1 solovitlök
1,5 msk sesamolja
1,5 msk japansk soja
1,5 msk Mirin (risvinäger)
I kockens glas: Asahi Super Dry (nr 1556)
I kockens öra: Jerry Williams – Come on, Come on
Ett utsökt öl och en helt magiskt bra Jerka. Vår svenske konung!!
Skala alla räkor och låt vila övertäckta i kylen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Passa den noga då det går fort mot slutet av rostningen.
Skala grape och filéea dem varsamt. Man vill inte ha med ngn hinna alls. Skölj och dela rädisorna, skiva salladslöken fint. Dela avokadon i stora bitar och pressa över lite citron.
Skölj salladen och skär den fint. Torka den gärna i en salladsslunga. Kunglig pryl som kallas Ingrid! 🙂
Gör en dressing genom att skala och riva vitlöken och ingefäran finfint. Blanda godiset med sesamolja, soja och mirin.
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda nudlar med dressing, vänd ner de övriga ingridienserna (glöm inte räkorna i kylen) och strö sedan över de rostade sesamfröna. Overklig glädje!!
//Frederik