Smokey Mountain Turkey Breast
Jamenhej vänner!
Nu tänkte jag att det var dags för er att ta fram er Weber Smokey Mountain. Tveklöst det roligaste tillagningsverktyget jag någonsin provat. Helt grymt kul och med löjligt välsmakande resultat. Receptet är plockat från min senaste bok, BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon. Enjoy!! B-)
SMOKEY MOUNTAIN TURKEY BREAST
Rökt kalkonbröst
4 – 6 portioner
1,2 kg kalkonbröstfilé
1 citron, zest & saft
1 msk paprikapulver
1 msk flingsalt
2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
Hittar ni ett helt bröst på strax över kilot så är det toppen, men det fungerar även att köpa mindre bröstfiléer. Rubba dem separat, men bind sedan upp den till en jämntjock bit när det är dags för tillagning.
Tvätta och zesta citronen. Blanda zesten med salt och peppar och mortla till en lätt smetig smakbomb. Blanda ned vitlökspulver och paprikapulver och rubba kalkonbröstet runt om. Lägg i dubbla plastpåsar i kylen över natten.
Lägg cirka 30 otända briketter i en cirkel i botten på er Smokey Mountain.
Tänd en skorstenständare fylld med briketter. När briketterna är glödande och askgrå, efter cirka 20 minuter, häll dem i rökens briketthållare, i mitten av de otända briketterna. Lägg på fyra bitar pekanträ och montera ihop röken. Fyll vattenkaret med ljummet vatten. Låt röken uppnå en temperatur av cirka 125°C.
Lägg kalkonbröstet på det övre gallret och täck med lock. Låt gosa i 125°C i 1 timme.
Vänd kalkonbröstet och låt ligga i ytterligare 1 timme. Mät sedan innertemperaturen med en digital stektermometer. Kalkonbröstet är klart vid ca 71°C i innertemperatur. Det tar gissningsvis två – tre timmar beroende på hur ni lyckas hålla temperaturen på röken och så klart också hur väder och vind behandlar er just idag.
När kalkonbröstet är klart, lägg det i folie, pressa över citronen och låt det vila i minst 20 minuter. Servera sedan i skivor i en färsk och mjuk baguette med varm BBQ-sås, skivad rödlök, sallad och med hemmagjorda pommes frites. Magiskt!
Marylouise
Weeeee, what a quick and easy solnitou.
levitra
You’ve managed a first class post