Baby Back Ribs

Tjatja,

Helgen varit bra? Här har det varit fullt ös kan jag lova. Galet glädjande matlagning, två boksigneringar och sjösättning bland annat. Jag signade min BBQ-bok & min Lergryte-bok på både ICA Stop & Akademibokhandeln vilket är grymt kul. Det känns alltid riktigt skoj att få prata om mat och recept med andra intresserade tokar, haha! 🙂

boksign frederik zall bbq ica stop

Snyggt inredd butik måste jag säga!!! 🙂

Här kommer ett recept ur min BBQ-bok. Testlagade lite i helgen, eftersom jag vill vara säker på att det är gott… Hahaha!!! 🙂

BABY BACK RIBS
Kamben

baby back ribs, lyxlagat, frederik zäll, bbq

4 portioner

3 kg baby back ribs, tunna färska revbensspjäll
2 dl farinsocker
½ dl flingsalt
½ dl paprikapulver
2 msk grovmald svartpeppar
7 dl äppeljuice
3 dl bbq-sås

Börja med att ta bort den membranliknande ljusa hinnan på baksidan av era ribs. Lägg dem sedan i dubbla plastpåsar. Häll över äppeljuicen och förslut. Låt dra i kylskåp i minst 5 timmar, gärna över natten. Häll sedan av juicen i en bunke och låt ribsen rinna av.

Blanda farinsockret med paprikapulver, salt och peppar i en bunke. Använd händerna, det blir enklast och bäst. Strö över och klappa sedan in kryddblandningen i era ribs, på båda sidor. Täck därefter med plastfilm och låt dra i kylskåpet i minst 1 timme.

Idag rekommenderar jag kolgrill. Det är indirekt grillning som gäller nu, det vill säga era ribs ska ligga bredvid själva värmekällan. Tänd briketterna med en skorstenständare och vänta i 30 minuter innan de läggs på ena sidan i er klotgrill. Strö hickoryspånen på briketterna, täck med lock och låt grillen bli mediumvarm.

Ställ en droppskål under gallret bredvid briketterna och häll på cirka 3 dl äppeljuice. Torka lätt av era ribs med hushållspapper. Lägg köttet på grillen med droppskålen rakt under. Stäng grillen. Låt grillen njuta på mediumvärme i cirka 120 minuter.

baby back ribs, lyxlagat, frederik zäll, bbq

Häll upp lite äppeljuice i en sprayflaska och spraya ribsen var trettionde minut. Pensla ribsen med bbq-sås när det återstår cirka 20 minuter av tillagningstiden.

Servera ribsen hela eller skurna i bitar tillsammans med bbq-sås. Pommes frittes eller klyftpotatis är en klockren följeslagare!

baby back ribs, lyxlagat, frederik zäll, bbq

Läs mer om min nya BBQ-bok här på alltommat.se här>>

Glatt liv vänner!

Du kanske också gillar