Kentucky Coffee-rubbed Flank Steak
Ja, men då kanske det är på tiden att ni grillar er en riktigt fin köttbit, eller vad säger ni..? 🙂
Jag hade ett event på Gastro Academy för inte länge sedan då temat var grillning och jag är ju ganska rejält bevandrad i ämnet efter arbetet med min senaste bok BBQ Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon. Läs för övrigt mer om den boken på alltommat.se just nu.
Idag bjuds ett riktigt kanonrecept, det är bara att öppna en kall lager, njuta av lite grymt bra musik och njuta!
Kafferubb
½ dl muscovadosocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
½ msk svartpeppar
½ msk rosépeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk sellerisalt (eller örtsalt)
1 msk frystorkat kaffe
Mortla det frystorkade kaffet till ett fint pulver och blanda sedan samman alla ingredienser.
~~~
Flankstek
4 portioner
1 Flankstek ca 800 g
Gnid in köttbiten med rubben och låt dra i kylskåp i 4 timmar.
Tänd grillen tillsammans med en röklåda hickoryspån. När grillen är riktigt varm och det ryker rejält. Olja då in gallret och grilla köttbiten på direkt värme i cirka 4 – 6 minuter på varje sida beroende på köttbitens tjocklek.
När köttet uppnått en innertemperatur på 60°C har vi fått till en fin medium-rare köttbit.
Låt den vila i folie i tio minuter innan den trancheras i tunna, tunna skivor mot fibrerna.