Varmrökt lax med ägg- & bönsallad
Jojo! Nu är det ett finfint tips på gång här vänner! 🙂
Mr Aujalay har skrivit en bok som heter Med Mycket Grönt som är kanon att utgå ifrån och det gjordes här. Ljuvligt gott blev slutresultatet och löjligt enkelt, men samtidigt Lyxlagat var det sannerligen!
Jag köpte hem 4 laxfiléer med skinn. Lade dem i min ABU-rök, skinnsidan nedåt mot gallret, tillsammans med lite ekspån. Locket åkte på så att det blev helt tätt och så fyllde jag bränslekoppen till tre fjärdedelar med rödsprit. Tänd på, skjut in koppen under röklådan och låt brinna. Den mängden rödsprit brinner upp på cirka 15 minuter. Visp, laxen är klar och ni har säkerligen hunnit avnjuta en välkyld pilsner vid uteköket. Livsglädje!
Salladen gjordes på lätt förvällda haricots vert & gula vaxbönor som blandades med rödlök och rädisor. Skaka runt tillsammans med en dressing gjord på dijon, crème fraiche och matyoghurt. Smaka av den med salt och svartpeppar.
Toppa anrättningen med mjukkokta ägg i halvor.
Servera med ett gott bröd och så klart en välkyld pils. Livet är inte svårare än så i Svinninge! 😉
//Frederik