Fläskpannkaka

Den tjocka eller den platta..? Det är den ständiga frågan när jag föreslår pannkakor till middag. Elvis och Julie gillar iof båda varianterna, men den tjocka brukar jag göra och de platta brukar ungarna få göra. Nu blev det dock den tjocka och ungarna fick stå för jobbandet. Det vispades så det stod härliga till kan jag meddela, haha! Otroligt kul att se barnen trixa och fixa i köket, med pappas hjälp så klart…

Jag pekade och delegerade med en Innis & Gunn Toasted IPA i handen, haha!

flaskpannkaka lyxlagat, frederik zäll, ugnspannkaka

Fläskpannkaka med rökt sidfläsk

4 portioner

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
4 potatisar
150 g rökt sidfläsk
1/3 vitkålshuvud
2 dl rårörda lingon
smör

Sätt ugnen på 225°C och blanda ihop mjölet, saltet och hälften av mjölken. Se till att bli av med klimp och klump. Blanda ner vad som återstår av mjölken, vispa ner äggen, riv ner skalad potatis och blanda runt.

Smöra en ugnsfast form och skär sidfläsket i tärningar. Lägg tärningarna i formen och stek i ugnen i cirka 5-10 minuter tills fläsket fått fin färg.

Häll på smeten och grädda pannkakan i cirka 25 minuter eller tills pannkakan fått den ytterst perfekta färgen. Glädje! Hyvla under tiden vitkålen med en osthyvel eller på en vass mandolin. Blanda med rårörda lingon och njut, bara njut!

Du kanske också gillar