Gâteau Riche Gala
Tjena tjena fredagssolen! Gäldjeliv! 🙂
Idag är det ett recept från min Live-Cooking jag höll i igår. Tore Wretman var temat och jag har luskat fram en dessert som gick under namnet Tore Wretmans Gâteau Riche Gala. Receptet finner ni så klart nedan, det var löjligt gott!! Haha! 🙂
”Laga aldrig mat efter kokbok men läs recepten, begrunda dem, förstå dem och handla sedan efter eget skön. Mat ska skapas, inte kopieras”
GÂTEAU RICHE GALA
Enligt Tore Wretman:
”Blanda en smet av 1 ägg, 3 äggvitor, 200 g socker, 100 g mald mandel, 50 g smält smör och 25 g mjöl. Bred ut den i tunna rundlar, 20 cm i diameter, på smord och mjölad plåt (eller bakplåtspapper). Grädda i 180 grader. (Ca 10 min)
Gör en tårta genom att lägga varvtals bottnar och vaniljglass med bottnar överst och underst. Täck med kall chokladsås som får rinna över kanterna. Servera varm choklassås till. Toppa med ett björnbär.
Chokladsåsen görs så här: koka upp lika delar socker, kakao och vatten och låt koka en stund under omrörning ”.
(Min chokladsås gör jag enligt följande – Jag smälter mörk choklad i ett vattenbad och rör sedan i grädde till önskad konsistens, avslutar med en klick smör.)
Trevlig helg vänner!
//Frederik