Vitlöksfisk med spenat och remouladsås

dsc_0003

Hej på er kära vänner,

Hur har ni det i regnet? Här har jag gjort mitt bästa för att skydda mina potatisodlingar från att simma iväg till Finland. Ojojoj vad det har kommit regn de senaste dagarna.

Jag håller på med två nya böcker just nu, men det är ett ofrivilligt uppehåll i fotograferandet eftersom vädret känns allt annat än somrigt… Då fick det bli ett hopkok av blandat som fanns i frysen. Dessa konstiga Hoki-block brukar vi ha hemma i frysen eftersom de är perfekta om man vill slänga ihop en lätt fiskgryta eller dylikt, men igår fick dessa fyrkantiga fiskar en huvudroll de faktiskt trivdes riktigt bra i. 🙂

Vitlöksfisk med spenat och remouladsås

3-4 portioner

4 portioner ris
400 g Hokifilé
200 g tinad spenat
2 solovitlökar
2 schalottenlökar
1 knippe små vackra morötter
Rapsolja
1/2 citron
Salt och nymald vitpeppar
Remouladsåsen
1 dl crème fraiche lätt
1/2 dl majonäs
1/2 dl gräddfil
3 msk hackade pickles
1/2 citron
Salt och nymald vitpeppar

I kockens glas: Franziskaner Hefe Dunkel (nr 1592)
I kockens öra: Buffalo Springfield – For What It’s Worth

Skön flower-power tillsammans med en magiskt god och mörk weissbier. Glädje i köket mina vänner!

Börja med att färdigställa remouladsåsen. Blanda samman alla ingridienser och smaka av. Mer salt? Peppar? Ställ sedan i kylen tills servering.

Sätt ugnen på 180°C.

Lägg de tinade hokibitarna på ett fat. Finhacka en solovitlök och strö den över fisken tillsammans med salt och vitpeppar. Pressa över en halv citron & ringla över lite rapsolja. Låt ligga och dra i 5.6 minuter.

Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna. Hacka fint schalottenlökarna & den kvarvarande vitlöken och blondera godiset i pannan. Vänd sedan ner spenaten och salta och peppra. Låt fräsa några minuter.

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Lyft ur spenaten och håll varm i en skål i ugnen. Stek den vitlöksmarinerade fisken vackert några minuter  på båda sidorna. Låt den sedan gå klart 5 minuter i ugnen.

Klart! Servera hela härligheten med den svala remouladsåsen och strö gärna över lite fint skivad salladslök. Njut!

//Frederik

Du kanske också gillar