Tryffelpizza, nu snackar vi!

God måndag vänner,

Hoppas ni haft en toppenhelg med massor av kul och massor av god mat och dryck. Själv har jag fastnat i detta med Tagine och läst, lekt och testat detta. Resultatet kommer faktiskt i en bok om inte alltför länge så jag tänker inte avslöja några av de bästa recepten här och nu.

Dock så tänkte jag dela med mig av en löjligt bra topping på en pizza som vi gjorde för inte länge sedan;

Tryffelpizza

4 pizzor

Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
God tomatsås
1 näve fint delad Tallegio per pizza
10 skivor magretto
10 skivor Bianchetto-tryffel (finns att köpa på liten, liten burk)
Flingsalt & svartpeppar
Några droppar pressad citron
I kockens glas: Peroni Nastro Azzurro  (nr 1418)
I kockens öra: Chris Isaak – Somebody’s crying (cool version… 🙂 )

Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Bred tomatsåsen i ganska tunt lager på pizzan, Strö över grovt riven eller fint skuren taleggio och sprid ut magrettoskivorna. Lägg en liten skiva tryffel på varje magrettoskiva och pressa över några få droppar citronsaft. Strö eventuellt över lite flingsalt om viljan faller på. Peppra lätt.

Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert.

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Tryffel! Det var till att lyxa till det 😉
    Använder också Leilas pizzadegs recept fast brukar köra det med surdeg i, blir riktigt gott och fina krispiga kanter.