Sommarsalladen med stort ”S”

Jamie

Hej på er landkrabbor. Vi kastade loss direkt efter förra blogginlägget i fredags och kom hem sent igår, söndag. En helt otroligt fin helg ute i en naturhamn på Västerholme har vi haft, jag, min älskade fru och vår lille tokiga parvel. Bad, bad, bad, grill, grill, mat, mat, en pilsner, ett glas rött, lite sällskapsspel och solgass. Myspys på allra högsta nivå vill jag lova.

När vi sent om sider angjorde bryggan här hemma så blev det en enkel men makalöst god sallad till middag. Ett måste när solen värmer så gott som den gör just nu!

Kolla så klart in min bokblogg där det är en nyvald bok som presenteras just idag. Michels Öl & Mat är det som står på schemat. Njutning, vänner! 🙂

Jamie’s persikosallad

2-4 portioner

1 ask ruccola ca 100g
2 persikor
1 pkt prosciutto (ca 8 skivor)
1 buffelmozzarella
1 citron
Flingsalt & nymald svartpeppar
Nybakat lantbröd
I kockens glas: Sella & Mosca Alghero Rosé – Beställningsvara
I kockens öra: Stefan Sundström – Som en fisk i en skål

Skölj ruccolan väl, slunga torr och lägg ut som en bädd på ett stort fat.

Riv bitar av prosciutton och fördela jämt över fatet.

Gör detsamma med persikorna & mozzarellan.

Pressa över en halv citron, salta och peppra väl.

Servera med ett gott lantbröd.

Lyxsmaker! :-)

//FZ

Du kanske också gillar