Skumpar vidare

Tjena på er glada läsare av livets godaste blogg. 😉

Idag är det riktigt roliga saker som händer i mitt mat-liv, men det väntar jag med att rapportera om, hehe. Under kvällen har jag årets sista event på Gastro Academy vid Ica Stop i Täby. Det är sillbord som står på schemat och det är bara att komma om ni har möjlighet. Det finns plats för många idag.

Jag kommer att förbereda några klara sillar, men fokus kommer att ligga på hur man jobbar fram sillar som kan göras och sedan ställas fram direkt på julbordet. Enklast är då att jobba med 5-minuterssillarna eller matjes, men det får ni veta mer om i kväll, det vill säga om ni kommer och hälsar på! 🙂 Biljetter bokar ni på GastroAcademy.nu.

Aspasie Lyxlagat

Jag skumpar vidare här hemma, och då menar jag min lilla följetång om gott bubblande inför nyåret. Idag är det Aspasie Carte Blance NV som testats. (Klicka på länken och klicka sedan på den gröna flaskan i mitten för all info)

En beställningsprodukt som bjuder på rysligt fina toner. Chardonnay (40%), Pinot Noir (30%), Pinot Meunier (30%). En Champagne som doftar klassiskt av trubbigt bröd och en citrus/äpplig friskhet far upp i luktsinnet. Riktigt kraftfullt som klarar av lite fetare mat, men som även bjuder på riktigt läcker smak i all sin ensamhet om man istället skulle vilja skåla med denna skumpa utan att samtidigt inmundiga något ätbart. 🙂

Njut av livet kära vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar