Picnic – Kycklingciabatta

bild

Igår var det så fint väder att jag och Elvis passade på att planera in en utflykt för hela lilla familjen. Marie kom hem från jobbet och matsäcken var redan packad. Elvis fick pasta med ärtor och tomatsås i sin lilla mattermos och jag och Marie fick varsin utsökt ciabatta med kyckling i gul curry. Mycket smakligt må jag säga, detsamma kan sägas om omgivningen och miljön.

Vi strosade genom en liten bit skog nedanför huset i jakt efter några lyxiga svampar, men ingen av oss har någon koll på svamparna i skogen så vi vågade inte plocka någon för matlagning. Jag har laddat hem en app till min iPhone som gör svamplivet lite enklare, men vi har nog en del kvar att lära. Haha! 🙂


bild (1)

Kycklingciabatta

2 stycken

2 ciabatta
1 skinn- och benfri kycklingfilé, stekt, grillad, kokt eller hur ni vill – bara den är tillagad och kall.
1 knippe bladpersilja
1/2 dl lätt crème fraiche
3 tsk curry
1 rödlök
2 nävar färsk babyspenat
1 stor tomat
1 morot
Salt & svartpeppar
Honung
I kockens glas: Maredsous 6 Blonde (nr 1511)
I kockens öra: John Denver – Take me home, Country roads

Löjligt god dryck och ännu löjligare bra är väl denna magiskt vackra låt. Helt otroligt. Kan höra den hur många gånger som helst utan att tröttna! Glädje!

Värm baguetterna lite i ugnen så att de känns mysiga och goda.

Strimla kycklingen och blanda den med crème fraiche, gul curry, en riven morot, lite honung, salt & svartpeppar. Jag gillar lite hetta så jag droppade även i lite tabasco. Smaka av.

Dela ciabattan i över- och underdel. Skölj spenaten och lägg den på ciabattans underdel. Skiva tomaten och sprid ut några skivor på spenaten. Fortsätt med kycklingröran och toppa med fint skivad rödlök. Droppa gärna över lite citron eller vitvinsvinäger om ni har det tillgängligt innan locket läggs på.

Vira in i servetter eller folie och packa er picnic korg. Sjukligt stor livkvalitet! 😀

Vi ses väl på min andra blogg nu på momangen..?

//Frederik

Du kanske också gillar