Bräckt skinka glädjer i regnet

Bräckt skinka

Jag har sagt det förr och säger det igen. Bräckt skinka, stekt potatis och ett ägg är livskvalitet. Servera en isad pilsner till så är du i hamn.

Bräckt skinka är ett urgammalt sätt att tillaga skinka. Skäres i 4 mm tunna skivor och steks i torr panna är beskrivning jag hittat på nätet. Enkelt förklarat…

Mitt i denna hektiska kokboksperiod är det dags att lägga matlagningsintresset på hyllan och slänga på mig gitarren. Eskobars turné smygstartar i Valencia på fredag. Därefter kommer vi hem npgra dagar och packar den stora turnébussen och ger oss av till Tyskland, Schweiz och Österrike där vi ger 10 st 2-timmars konserter på 11 dagar. Det kommer kännas vill jag lova. 🙂

Den första anhalten i Spanien blir utan dator, så jag återkommer helt enkelt på söndag eller måndag med en rapport om vilka kulinariska och musikaliska äventyr jag varit med om. Ta hand om er tills dess!

Bräckt skinka, stekt potatis & vändstekt ägg

1 portion

Några goda skivor finfin skinka
3 kalla kokta potatisar
1 ägg
1 msk dijon
1 msk hackad persilja
Olja
Salt och peppar
I kockens glas: Bryggmästarens Pilsner  (nr 1465)
I kockens öra: Eskobar – Someone New

Denna utsökta pilsner smakar som bäst vid 8°C serverad i ett kylt glas. Lyssna gärna in er på vår gamla stänkare Someone New. Det måste jag göra inför dagens repetition.. 😉

Skiva den kokta potatisen och stek den gyllenbrun i lite olja.

Stek ägget och bräck skinkan i en torr panna.

Strö över hackad persilja. Krydda rikligt med peppar och lite salt.

Servera med en klick dijon och ett ljuvligt skummande öl.

God kökslycka mina vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Therese

    Åh, jag var i Valencia förra veckan på en liten minisemester. Mycket smaskigt att äta vill jag lova. Skulle kunna leva på serranoskinka resten av livet.

  2. frederik

    Skall bli ett nöje att få värma mig och äta gott. 🙂

  3. Anna

    ser ju verkligen gott ut 🙂 men vad använder för skinka? i bit? rökt vanlig skinka eller typ sidfläsk?

  4. frederik

    Jag använder mig oftast av rökt skinka, men har även använt Prosciutto. Man tager vad man haver! 🙂