Blackened King Prawns

God fredag vänner,

Igår var det Gastro Academy på agendan, det vill säga jag höll i en Live-Cooking med glada och hungriga gäster. Temat för kvällen var Amerikanska Södern och det är ju ett ämne som ni säkert förstår ligger mig nära om hjärtat.

Det vore otroligt kul om några av er bloggläsare skulle vilja komma till mina events. Är det så att det låter lockande så finner ni möjlighet att läsa mer och boka platser via Gastro Academy’s hemsida. Hoppas vi ses!

Här följer ett av recepten från gårdagen. Löjligt gott och snabbt! Servera med en god sallad och ett gott bröd. Gärna en tomatsalsa eller en hemmagjord majonnäs. (De blev inte så svarta som namnet antyder, men sanslöst goda, haha!)

blackened king prawns, bbq shrimps, frederik zäll, lyxlagat

BLACKENED KING PRAWNS

1 kg kungsräkor, skalade med yttersta svansen kvar (se till att ni köper godkända räkor, fråga fiskhandlaren)
½ dl rapsolja
2 msk paprikapulver
1 msk cayennepeppar
1 msk oregano
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
½ msk salt

Hetta upp ugnen till 175°C. Lägg de skalade räkorna i en stor bunke. Häll över olja och vänd runt väl. Lägg över de oljiga räkorna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och strö över kryddblandningen. Vänd runt med händerna så att alla räkorna blir rikligt kryddade.

Baka av i 10 minuter och servera direkt.

Du kanske också gillar