Fläskfilé De Luxe

När det gäller snabba och enkla maträtter till vardagen så är det faktiskt så att Jamie Olivers middag på 15 minuter eller middag på 30 minuter är helt grymt bra. De finns både som tv-serie och kokböcker. Ett riktigt bra tips när det gäller just snabbt och vardagligt. Eller vad sägs till exempel om detta sätt att tillreda fläskfilé..? Helt sjukt gott!!! 🙂 (Har säkert inte gjort enligt Mr Oliver, men det är hans grundidé hur som helst!)

fläskfilé, frederik zäll, lyxlagat, allt om mat, jamie oliver, fylld fläskfilé, saltimbocca

FYLLD FLÄSKFILÉ MED PROSCIUTTO & SALVIA

4 portioner

800 g fläskfilé
Fetaost
8 skivor prosciutto
16 blad salvia
Flingsalt & svartpeppar
Citron
Olivolja

Putsa filén från fett och hinnor. Skär 8 st lika stora bitar, salta & peppra. Skär en liten ficka i varje bit och stoppa in lite fetaost. Lägg ett salviablad på varje sida om fläskfilémedaljongerna och linda in dem i varsin skiva prosciutto.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek medaljongerna till fin färg runt om, tills de är genomstekta. Pressa över lite citronsaft och servera med potatis eller bröd och en riktigt välfylld rucolasallad.

Sanslöst välsmakande och otroligt snabbt och enkelt. Ni får helt enkelt se till att njuta av en god cognac och en finfin låt innan ni sätter igång så att ni inte glömmer att Lyxlaga all er mat, hehe!

//Frederik

 

Du kanske också gillar