Wrap med chilistekt lax
Idag är det juicer & smoothies som står på mitt schema, dvs jag är och kollar läget på min juicebar MoeJoe’s i Uppsala. Allt flyter fint, speciellt nu när solen skiner och vi har fått ut vår uteservering. Glädje! 🙂
Vad gäller dagens recepttips så blir det något av en klassiker här på Lyxlagat-bloggen. Min laxwrap som jag skapade till ett reportage i tidningen Allt Om Mat har förtärts många, många gånger i Villa Royale (alltså vårt lilla hus… 🙂 ) och det är ruggigt gott!
WRAP MED CHILISTEKT LAX
4 portioner
4 skinn- och benfria filébitar av lax
3-4 knivsuddar Chilipeppar
3 klyftor vitlök
4 majstortillias
2 burkar majskorn
1 lime
2 dl matyoghurt
1/2 salladshuvud
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Corona Extra (nr 1598)
I kockens öra: Eskobar – Move On
Sätt ugnen på 175°C.
Zesta och pressa limen. Spara zesten till senare, häll saften i en liten skål. Tillsätt 3-4 knivsuddar chilipeppar och en pressad vitlök.
Dela laxbitarna två gånger på längden så att ni får tre smala sticks av varje bit. Pensla laxbitarna runt om med vitlöksmarinaden och lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Stek laxbitarna i ugnen i cirka 15 minuter.
Blanda 2 pressade vitlöksklyftor med 2 dl matyoghurt och limezesten. Smaka av med en bra nypa salt och peppar och ställ sedan såsen svalt tills servering.
Värm era tortillas under laxen i ugnen några minuter.
Servera den heta laxen med den kalla yoghurten, en rejäl näve majs och en rejäl näve strimlad grönsallad insvept i de varma tortillabröden. För extra hetta, krydda laxen med ytterligare en nypa chilipeppar innan servering.