Vit chokladtryffel – Julens godaste
Marie firades av hennes glada vänner som hade med sig en pepparkaksborg som present. (Själva bakformen var nog presenten…) Gårdagens fest svider fortfarande i pannan. Folk som inte är vana vid vår gungande skuta blir väldigt vingliga efter några goda öl… 🙂
Receptet på mina chokladtryfflar efterfrågades så nu läggs julens godaste godis upp. Här kommer ett måste till julfiradet:
Vit chokladtryffel med pepparmint
200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde
1 droppe pepparmintolja
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
I kockens glas: Nils Oscar Julöl 2008 (nr 11312)
I kockens öra: Chris Isaak – Mele Kalikimaka
Årets absolut bästa julöl. 5 av 5 i betyg och fantastiska smaker & dofter. Till denna fina smakupplevelse bjuds min favoritjulsång Mele Kalikimaka. Jag blir så galet glad när jag hör den. 🙂
Koka upp grädden och låt koka i 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen och smält den hackade vita chokladen i grädden. Droppa ner pepparmint och vänd varsamt runt någon minut och låt sedan smeten vila i 30 minuter.
Rör sedan smeten blank med en träslev och täck över med plastfolie. Låt smeten stelna i kylen över natten.
Blanda florsocker & vaniljsocker på ett fat. Forma den stelnade chokladsmeten till ca 20-30 st runda små tryfflar med hjälp av en tesked och handflatorna. Rulla dem i flor- och vaniljsockret och lägg dem sedan på ett fat i kylen till servering.
Njut! 😀
Daniel på Operakällaren har också en blogg fylld med godisinspiration. Kolla här.
//Frederik
Jennie
Har konstigt nog aldrig testat kombinationen av vit choklad och pepparmynta, men det låter som en hit! Måste testa det här! 🙂 Tack för inspirationen!
Hälsningar, Jennie.
frederik
Ja testa, det är utan tvekan mitt favoritgodis! 🙂
frederik
Jag hade ju glömt att skriva när man skall ha i pepparmint!!! Problemet är hur som helst fixat nu. Hoppas ingen har gått miste om denna smakupplevelse pga mitt misstag. Förlåt!!! 😉