Uteköket del 3 av 3

God fredag vänner,

Idag har jag en sjuk liten parvel hemma så det vabbas för fullt. Jag har ju länge bloggat om mitt utekök och bygget av detsamma. Här kommer nu det avslutande kapitlet som visar resultatet. På bilden ovan ser vi dels Elvis, men även i ordning från vänster (i svart plast) min kallrök, därfeter min klotgrill och sist av grillarna står min gasolgrill. Jag har ju även min Abu-rök som är en varm/tryckrök. Som kokplatta för potatis och pasta osv. har jag en liten gasspis med minigastuber. Både spis och gas går att köpa på till exempel Jula eller Coop. Min spis kostade ynka 299 kronor. Såg nu att jag inte har någon tydlig bild på den, men det dyker upp inom kort.

Arbetsbänken har jag byggt med ett hyllplan för lite avlastningsyta osv. Diskhon har jag visat tidigare i mina inlägg om uteköket. Här finner ni del 1 och del 2 här…

Här kan man också se att jag just nu har en trädgårdsslang hängandes vilket fungerar utmärkt, men jag har planerat att sätta en riktig kran så småningom. Några plastlådor med lock är bra för förvaring av kryddor, oljor, geråd osv.

Så här ser numera uteplatsen ut med mitt helt perfekt fungerande utekök. Längst till vänster på bilden syns kryddlådan där det numera är proppat med underbara örter som så gärna hämtas av kocken när matlagningen är i gång. Glädje! 😀

Växthuset har jag också fått upp nu och där odlar Marie så det står härliga till. Tomater av massa olika slag och gurkor, paprika och en och annan flummig blomma också. Örterna kan jag alltså hämta i kryddlådan och grönsakerna i växthuset. Kan det bli mer närodlat och lyxigt?

Så blev alltså mitt utekök med tillhörande odlingar. Visst är det väl underbart!?! Nu är det dags för Anders Levens andra recept från Save Food. Kyckling & Chorizorulle med färsk tomatsås. Njut! God helg gott folk!

//Frederik

Du kanske också gillar