Tomat- & mozzarellasallad med fasanbröst
Lyxigare rester är nog svårt att finna…
Som sista recept i bok nr 1 lagade jag till en fasan som brässeras i buljong och sedan flamberas i cognac. Till min stora glädje blev det inte bara sjukt gott utan det blev även en bröstfilé över till lunchlåda. 🙂
Givetvis kan man tillreda liknande lunch med lite överbliven kokt eller ugnsstekt kall kyckling.
Tomat- & mozzarellasallad med fasanbröst
2 portioner
1 fasanbröst/kycklingbröst (kall, kokt el stekt)
3 vackra tomater
1 buffelmozzarella
1 ask rucola
1 rödlök
2 ciabatta
Olivolja & rödvinsvinäger
Salt och nymald svartpeppar
I kockens glas lockar Rocca di Montemassi Le Focaie 2006 (nr 2523)
I kockens öra ljuder Mark Knopfler med band – Sultans of swing Live
En finfin flaska rött från Toscana med lite gitarrmagi sätter stämningen idag. Stor glädje vänner.
Skiva mozzarellan, fasanbröstet, rödlöken och tomaterna. Strimla rucolan och blanda med olja, vinäger salt och peppar.
Lägg tomater, mozzarella och rödlök i en skål och ringla över dressingen med rucolan.
Servera salladen och fasanbröstet med en god ciabatta och ett glas rött. Jag hade lite söt cognacssås kvar från min middag som jag ringlade över fasanen med stort resultat… 🙂
Sköt om er vänner!
//Frederik
Ida
låter otroligt gott! fin blandning ihop men ändå så enkelt, en supermiddag helt enkelt!
Ida
låter otroligt gott! fin blandning ihop men ändå så enkelt, en supermiddag helt enkelt!
frederik
Hej Ida,
Tack för din kommentar och välkommen!
//F
frederik
Hej Ida,
Tack för din kommentar och välkommen!
//F