Snacks & Plock de luxe

Tja tja,

Nu är det snart dags för den mysigaste och kallaste (?) sommarhelgen för året. Har ni koll på sillarna? I morgon är det dags att göra alla inläggningar som skall ligga i två dygn, glöm inte! 🙂 Några sillrecept finner ni i mitt inlägg från förra veckan, fler kommer i morgon.

En viktig sak som inte är att förglömma är de goda ostarna och snackset till natten då sällskapsspelen åker fram ute i skärgårdsstugan där vi alltid firar midsommar, hemma hos pappa. Glöm chips och sånt, fina grejjer ska det vara!

finn crisp, lyxlagat, frederik zäll, snacks, plockmat, ost och kex

Jag satsar i år på en fårost och en getost från Knuthenlund i Danmark, en ekologisk gård som jag besökte under min matresa för några dagar sedan. Finn crisp är en given klassiker på vår midsommar och nu har de varit vänliga nog att göra lite nya varianter som sitter som en smäck till de goda ostarna. En lite delikat äppelsirap från Bandholms ekologiska fruktplantage med både syrlighet och sötma är fint till ostarnas relativt höga sälta och så klart lite päron och druvor. Duktig och noga som jag är så har jag så klart testat allt redan, tillsammans med en ljuvligt god Guinness Surger. Bara för att vara säker på att allt smakar bra tillsammans. Hahah, Gläääädje!!!

Midnattsskål på midommarafton blir det så klart med denna finklädda Freixenet, i fluga och allt, haha! 🙂

freixenet, lyxlagat, frederik zäll, skumpa

 

Du kanske också gillar