Rostbiff, rostbiff & rostbiff

Rostbiff

Bråda dagar, bråda dagar! 🙂

Bokmässan är avklarad, helgen försvann ruskigt fort och arbetet är i full gång igen. Imorgon väntar jag finbesök här på skutan. Ingen mindre än Plura kommer hit för ett litet repo som vi ska göra tillsammans. Dagen därpå måste ni som kan ratta in P4 då jag kommer att prata musik och mat någon gång på förmiddagen. Jag ska försöka specificera tider lite mer exakt imorgon.

När man har det som stressigast, det är då man ska laga som lyxigast. Sansa ner, njut, ta en liten, liten whisky och låt tiden passera låååångsamt. Jag tänker inte avslöja mitt senaste recept på rostbiff eftersom det kommer i en bok nära dig inom ett år. 🙂

Dock finns här en lista på recept som kanske är värda att kolla in. Lyxlagat blir det om ni bara vill. Sätt på lite bra musik och häll upp den ovan nämnda whiskyn så kör vi!

Rostbiff information

Rostbiff #1

Rostbiff #2

Varm rostbiff

Nigellas Rostbiff

Sök och ni skall finna kära vänner. 🙂

Missa inte min rapport om bokmässan på Grenadinebloggen!

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Hej! Hoppas du kan sansa ner också, du har verkligen stressiga dagar men lyckas ändå skriva så bra i din blogg. Det är med glädje jag läser den, du har en ”författartarm” du:) Jag är inte så förtjust i rostbiff så det gör inget att du inte delar med dig av just det( där talade det ”lilla egot” i mig, haha). Jag ska ta och göra något av alla dina goda o fina fiskrecept ikväll, har bara ett problem och det är vad jag ska välja men det får väl ordna sig. Ha det gott och skriv gärna ner när du ska ”prata radio”, har jag tid tar jag chansen att ”ratta in” nämligen. Avslutar med att säga att jag är lite avis inför din kväll då du får träffa en av de många begåvade musiker jag gillar men jag tröstar med god fisk istället då. Ha en go`kväll:)

  2. Ingrid

    Hej! Hoppas du kan sansa ner också, du har verkligen stressiga dagar men lyckas ändå skriva så bra i din blogg. Det är med glädje jag läser den, du har en ”författartarm” du:) Jag är inte så förtjust i rostbiff så det gör inget att du inte delar med dig av just det( där talade det ”lilla egot” i mig, haha). Jag ska ta och göra något av alla dina goda o fina fiskrecept ikväll, har bara ett problem och det är vad jag ska välja men det får väl ordna sig. Ha det gott och skriv gärna ner när du ska ”prata radio”, har jag tid tar jag chansen att ”ratta in” nämligen. Avslutar med att säga att jag är lite avis inför din kväll då du får träffa en av de många begåvade musiker jag gillar men jag tröstar med god fisk istället då. Ha en go`kväll:)

  3. Nebraska Stable

    Jag måste skyta om att vi på jobbet gör en förträfflig rostbiff!
    Vi använder enbart färskt nötinnanlår. Så lokalproducerat att en del kossor har betat bara 100m från butiken!
    Köttet putsas noga och kryddas rikigt pepprigt. Man får inte snåla! Sen tumlas det någon timme för att sen ligga och marinera något dygn eller två. Så bryns rostbiffen och grillas långsamt över natten upp i en innertemp på 55 grader.
    Du får passa på och tesa om du har vägarna förbi Dalarna.

  4. Nebraska Stable

    Jag måste skyta om att vi på jobbet gör en förträfflig rostbiff!
    Vi använder enbart färskt nötinnanlår. Så lokalproducerat att en del kossor har betat bara 100m från butiken!
    Köttet putsas noga och kryddas rikigt pepprigt. Man får inte snåla! Sen tumlas det någon timme för att sen ligga och marinera något dygn eller två. Så bryns rostbiffen och grillas långsamt över natten upp i en innertemp på 55 grader.
    Du får passa på och tesa om du har vägarna förbi Dalarna.

  5. frederik

    Du, det låter magiskt. Vilket spännande sätt att tillreda den på. Måste göra en variant på det. Kul som tusan! 🙂
    //Frederik

  6. frederik

    Du, det låter magiskt. Vilket spännande sätt att tillreda den på. Måste göra en variant på det. Kul som tusan! 🙂
    //Frederik

  7. Nebraska Stable

    Du får berätta hur det går.
    Det svåra momentet för hemmaköket är väl tumlingen. Eller du kanske har kontakter som har en ?
    Annars får du passa på en storming dag. Lägga rostbiffen i en hink med lock och låta rulla runt i takt med skutans rörelser =)).

  8. Nebraska Stable

    Du får berätta hur det går.
    Det svåra momentet för hemmaköket är väl tumlingen. Eller du kanske har kontakter som har en ?
    Annars får du passa på en storming dag. Lägga rostbiffen i en hink med lock och låta rulla runt i takt med skutans rörelser =)).