Rödvinspanna och hemgång!
God fredag käraste vänner,
VI ÄR HEMMA PÅ SKUTAN IGEN!!! TJOHOOO!!!
Igår kunde jag inte hålla mig längre. Jag var helt enkelt tvungen att laga till en riktigt lyxlagad middag i det usla köket på avd 20 på Danderyd. En brödkniv, två kokplattor, en bricka som skärbräda och en mycket bucklig före detta teflon-stekpanna.
Rödvinspanna med bog
2 portioner
400 g bog
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 näve färska timjansblad
1 oxbuljongstärning
2 dl matlagningsgrädde
2 dl gott rött vin
1 msk japansk soja
1 nypa socker
2 msk dijon
Smör
Glädjande mycket nymalen svartpeppar
Servera glädjen med kokt potatis, grönsaker och gärna lite gelé
I kockens glas: En Cabernet Sauvignon som jag inte minns namnet på… 🙂 Ska skärpa mig nu när jag åter befinner mig hemma på skutan!
I kockens öra var det inte mycket annat än pip och lite sorl från barnmorskorna på avdelningen.
Putsa köttet och skär det i grytbitar. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och bryn köttbitarna vackra. Peppra lätt. Häll ner löken och låt den bli lite glansig.
Slå på vinet och låt det fräsa rejält i några minuter. Vänd sedan ner buljongtärningen och låt den smälta. Häll på grädde, dijon och soja. Strö över timjan och socker och låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
Smaka sedan av med lite svartpeppar innan ni serverar härligheten. Njut!
Under veckorna som gått har vi fått njuta av så otroligt mycket god mat. Svärmor, Mor, Syster, Far, Lotta, Linda, Olle och alla andra underbara människor vi har omkring oss har verkligen sett till att vi haft det så bra det bara går på sjukan. Ovan ses till exempel mammas pestofyllda kycklingrullader med färskpotatuisgratäng med vitlöksost, tomater och zucchini. Förstår ni..?
Nu är vi alltså hemma på skutan igen och alla tre mår strålande. Nu kommer bloggen att uppdateras mer frekvent och med mer recept på livsglädje och kärleksfylld kökstid. Tack, tack, tack!
//Frederik
Ellinor
Välkommen hem!
Bruno
Elvis has left the building…
Grattis och hoppas att det flyter på hemma. Här på avdelning 20 så äts det återigen bara sallader från pressbyrån eller i bästa fall sushi från Mörby Center.
Vi väntar nu på att en plats ska bli ledig på mottagningen eller hemsjukvården, och förutom de små element av långtråkighet som lätt uppstår här så går allt bra och vi tror vi får åka hem typ på onsdag… som alltid är det tydliga direktiv…
Vi kommer att följa bloggen för att lära oss lite mer om mat. Det kan behövas. Kanske kan man lära sig något om musik av bara farten.
Lycka till med allt,
Familjen Sandberg (Bruno + Erik o Malin)
Cat
Varmt Välkomna Hem!!
Cat
Varmt Välkomna Hem!!
Louise
Hej Frederik. Men OJ, va kul! Grattis. Hade helt missat att ni väntade barn (följer din blogg då och då, du hjälpte mig i våras med tips på tillbehör till huvudrätten som skulle serveras på vårt bröllop i maj – tack för det). Fantastiskt för Elvis mor som har en livskamrat som lagar så god mat till henne… Det hade jag behövt efter mina förlossningar! =)
Njut, njut, njut och strunta i alla måsten! Må så gott alla tre!
/Louise
Louise
Hej Frederik. Men OJ, va kul! Grattis. Hade helt missat att ni väntade barn (följer din blogg då och då, du hjälpte mig i våras med tips på tillbehör till huvudrätten som skulle serveras på vårt bröllop i maj – tack för det). Fantastiskt för Elvis mor som har en livskamrat som lagar så god mat till henne… Det hade jag behövt efter mina förlossningar! =)
Njut, njut, njut och strunta i alla måsten! Må så gott alla tre!
/Louise
frederik
Hej Bruno, Louise, Emma och alla andra glada själar som kommenterar här på min blogg.
Stort tack igen för support, vänskap och glädje. Bloggen är återigen på ”normala” ben och köket hemma på skutan gungar åter som vanligt. Oj, oj, oj så underbart livet är!
TACK!
frederik
Hej Bruno, Louise, Emma och alla andra glada själar som kommenterar här på min blogg.
Stort tack igen för support, vänskap och glädje. Bloggen är återigen på ”normala” ben och köket hemma på skutan gungar åter som vanligt. Oj, oj, oj så underbart livet är!
TACK!