Risoni med rökta musslor i Lådnafladen

Lådna hemviken

Efter våra dagar i Säck naturhamn gick vi vidare västerut mot Lådnafladen där jag har många fina barndomsminnen. Vi la oss i mycket fint vindskydd i Hemviken. Några få båtar fanns i närheten men vi fick ligga själva med total stillhet, lugn och ro. Vi tog en liten promenad över ön till Lådnamackens minilivs som är en riktigt bra och välsorterad butik.

Vi köpte en burk rökta musslor och lite färsk lime. Därefter gick vi ön runt så långt det gick innan vi återigen la oss på båten med en god bok och en välkyld pilsner.

Många bad senare var det dags för käk.

Risoni med rökta musslor i Lådnafladen

Risoni med rökta musslor och lime

2 portioner

2 port Risoni
2 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
1 burk rökta musslor
5 soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 knippe bladpersilja
Olivllja
Salt och cayennepeppar
1 lime pressad
1 lime för garnityr

I kockens öron: Patch it up – Elvis Presley
I kockens glas: Baron Trenck (nr 11455)

Koka risoni enligt paketets anvisningar.

Hetta upp olja i en stekpanna.Blondera schalottenlök utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken och tomatpurén, vänd runt och låt gå några minuter.

Strimla soltorkade tomater fint och fräs med löken. Tillsätt finhackad persilja och musslorna. Låt gå i några minuter tills musslona är genomvarma. Pressa över lime och smaka av med salt och cayennepeppar.

Slå av vattnet från risonin och vänd ner i stekpannan med musslorna. Låt fräsa i 1 minut och severa sedan rykande varm med en klyfta lime.

Du kanske också gillar