Mannerströms suveräna Korvgryta

Mannerströms ljuva Korvgryta

Dessa dagar sitter jag och jobbar med väldigt splittrat sinne. Jag skriver och filar på det allra sista på den kommande kokboken samtidigt som jag gör intervjuer via telefon för Eskobar. Vi släpper den senaste skivan i europa den 29 augusti och det är så klart en hel del promotion att göra inför detta.

Europaturnén är bokad till oktober så fram tills dess kommer jag iallafall att vara hemma och skriva klart boken.

Jag fick för en tid sedan Mannerströms kokbok Husmanskonst. Jag betar av recept efter recept och vilka fantastiska recept det är!

Följande recept ackompanjeras gärna av lite fina Cornelis låtar och en riktigt fin pilsner.

Så här gjorde jag min version av Mannerströms suveräna korvgryta

4 portioner

6 korvar av olikasort typ kabanosser, frukostkorv, bratwurst
1 stor gul lök
1 palsternacka
1 liten persiljerot
800 g potatis
2 morötter
1 klyfta vitkål
1 flaska pilsner (33cl)
1 l hönsbuljong
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
6 kvistar timjan
1/2 knippe bladpersilja
salt och peppar
Svensk grovkornig senap

Slanta korvarna. Skala och klyfta löken. Skala palsternacka, morot och potatis och skär i bitar. Skala och finstrimla persiljeroten och vitkålen.

Varva alla ingridienser i en stor gryta och salta och peppra mellan varje lager. Gör en bukett av timjan och persilja (spara lite persilja till garnityr) och knyt ihop med steksnöre. Lägg mitt i grytan. Häll på pilsner och slå på hönsbuljong så att det precis täcker.

Koka upp och låt sjuda tills potatisen känns klar. Strö över finhackad persilja och servera med en grov senap och ett gott lantbröd!

Tack Mannertström för att du är så bra!

//FZ

Du kanske också gillar