Pressträff hos Johan & Gunilla

I slutet på förra veckan var det pressträff på Viking Sun där Cristelkastrullerna presenterades officiellt.

Det bjöds på Oxkind som ju är makalöst gott om den tillagas med kärlek, fläskrilette samt något som kallas för Grisens hemlighet. En liten del av halsen som är en mycket välsmakande del som tidigare missats i slakterierna. Mycket intressant. För maten stod Sandströms kött som finns bland annat i Söderhallarna. Kolla med dem efter Grisens Hemlighet. Tror det kostade runt 99 kronor kilot. Prisvärt och kul!

Även halvblinda jag syns på bild. (Nej, jag är inte full! Haha!)

Förövrigt så bjöds vi på spännande viner från Fondberg där Calle och Fredrik avslöjade både spännande fakta om vinerna och även sin egen kärlek till denna gudomliga dryck.

Bäst av vinerna var Tautavel Réserve 2007 (nr 2291) som kostar 89 kronor och är otroligt mycket vin för pengarna. Jag drack det faktiskt redan förra helgen hemma hos min syster som även hon har koll på vinläget! 🙂

Grisens Hemlighet med rosmarin och citron (Recept från Vin&Gastronomi)

500 g putsad gris hemlighet
2 kvistar rosmarin
Zest från 1/2 citron
Salt & peppar

Lägg putsade bitar av köttet i en skål tillsammans med rosmarin och citronzest. Låt stå i kylen i minst 1 timmer.

Värm ugnen till 60°C.

Lägg köttet i en stekgryta. Ställ i ugnen i 20-30 minuter under lock. Ta därefter ut köttet och bryn det runt om i olja. Smaka av med salt och peppar.

Klicka nu bums in er på bokbloggen där whiskyböcker är på schemat!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Lisa

    Men oj! Vad har du gjort med ögat?

    Tack för en fantastisk blogg!