Påsksillen
Ok, vänner – är ni redo? Nu kör vi igång med den älskade sillen!!!
Jag har tre varianter på påskbordet i år.
ÄPPELSILL MED BOULARD CALVADOS
Lagen:
0,8 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk äppelscidervinäger
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
5 kryddnejlikor
1,5 dl vatten
Till inläggningen:
4 msk Boulard Calvados
1 burk inläggningssill
1 rött äpple
Koka ihop lagen och låt den svalna. Slå på calvados i den kalla lagen.
Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i fina munsbitar, skiva äpplet tunt.
Varva sill och äpple i en ren glasburk. Häll över lagen, täck med lock och låt dra i kylskåp i två dygn.
Jag kan även rekommendera mina övriga sillar som ni finner här på bloggen. Till exempel följande inlägg där ni finner recept på Kryddsill, Skånsk senapssill, Husfrusill, Curry- & Äppelsill och även en finfin löksill.
Glas påsk kära läsare, nu drar vi till påskhuset och återvänder när vi funnit alla äggen som påskharen gömt! 🙂
//Frederik