Påsksillar och ledighet
Hej vänner,
Som ni förstår så blev det ingen matlagning i lördags i TV4 pga det fruktansvärda som skedde i Sthlm. Istället tänkte jag att jag kunde dela med mig av ett sillrecept här på sajten och så passar jag på att önska er alla en riktigt god påsk.
Fransk senapssill
1 pkt 5-minuters sill á 420g
4 msk gräddfil
3 msk majonäs
4 msk dijon
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk florsocker
2 krm colemans senapspulver
1 krm fint mortlad vitpeppar
Skär sillen i bitar stora nog att en suktande, längtande, hungrig matgäst ska kunna äta med största möjliga njutning. Det är ju det allt handlar om ändå. Njutning alltså …
Blanda ihop gräddfil, majonäs och dijon i en bunke. Rör ned vitvinsvinägern tillsammans med florsocker, senapspulver och vitpeppar. Den sistnämnde glädjespridaren ska vara mortlad till ett fint pulver.
Vänd ned de skurna sillbitarna varsamt och se till att det blandas väl.
Skeda över kärleksskapelsen i en glasburk. Täck med lock och låt sillen dra. Den blir som godast efter ett dygn, men fungerar även utmärkt att ätas omedelbums.
Ta nu väl hand om varandra och njut av familj och vänner! Sen kör vi igång med full kraft igen nästa vecka!
//F