På väg hemåt

Konserten i går i Dublin var nummer 9 i ordningen och vi har en heeel del gig kvar att göra, men nu är det alltså dags att få komma hem och ladda batterier (och tvättmaskinen). Nästa konsert är i Trondheim nästkommande lördag.

Tyvärr hade vi inte vädret med oss för fem öre i Dublin så vi fick inte se ett jota. Insidan av en taxi, logen, konsertlokalen och ett hotell. That’s it… Det var knappt att jag såg en pub från fönstret ens, haha!

Vi fick dock äta riktigt god mat på cateringen, Beef n Guinness Stew. Löjligt bra! Jag har inget recept på den, men min Shepherd’s Pie funkar ju utmärkt i det regniga landet där vi fortfarande befinner oss.

shepherds pie, paj, köttfärspaj, frederik zäll, lyxlagat, eskobar

SHEPHERD’S PIE

4 portioner

1 gul lök
1 pressad klyfta vitlök
smör
500 g nötfärs
2 msk vetemjöl
vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
kinesisk soja
salt & peppar
4 portioner potatismos
1 ägg

Sätt ugnen på 250°C.

Skala och hacka löken fint och fräs den i lite smör tillsammans med pressad vitlök tills de blir lätt genomskinliga. Ta upp löken.

Bryn och finfördela färsen i samma panna tills den blir vackert gyllene. Dra ned värmen något och lägg tillbaka löken.

Pudra över mjölet och blanda väl. Tillsätt därefter lite vatten. Det skall vara så pass mycket vatten att det blir som en inte alltför tjock gröt. Smula över buljongtärningen och rör ner tomatpuré, soja, salt och peppar. Smaka av.

Täck med lock och låt gå på svag värme i pannan i några minuter.

Lägg köttet i en ugnsfast form med höga kanter. Blanda ut ägget i potatismoset och spritsa det sedan i fint, ganska tätt rutmönster över köttet.

Gratinera pajen i ugnen tills moset fått fin färg. Det tar bara några minuter.

 

Du kanske också gillar