Souvlaki & Tzatziki på turné

Ja, egentligen har vi inte rullat så värst idag. Mest flyg denna gång då vi spelar i Dublin i kväll. Vi flög med delar av Roxette-gänget i morse från Köpenhamn och har efter en mycket snabb, hyfsat skräckinjagande och samtidigt underhållande taxiresa kommit in i vår loge. Allt är som det ska alltså! 🙂

Igår blev det lite finfina grillspett på Webern utanför vår husbil och här kommer lite tips som jag hoppas faller er alla i smaken. Tips för fyra portioner…

SOUVLAKI
träspett
kalvinnanlår (lax till Daniel som inte äter kött…)
vitlök
olivolja
citron
torkad oregano
salt & peppar

TZATZIKI
3 dl grekisk yoghurt
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
1 liten gurka
citron
salt & peppar

Skär köttet i mindre grytbitar och trä dem på spett. Även lax på samma vis… Häll upp rikligt med olivolja i en burk, pressa i några klyftor vitlök, zesta i en citron och pressa ner saften. Krydda med salt och peppar. Häll marinaden på köttet och strö över oregano, låt dra i rumstemp i 30 minuter.

Skala och tärna gurkan fint. Blanda med yoghurt, pressad vitlök, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Låt dra i rumstemperatur tills servering.

Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Grilla spetten på direkt värme till finfin färg.

Servera sedan er souvlaki med tzatziki och en fyllig sallad med fetaost och rödlök. Massor av citron är viktigt här, pressa gärna citron på köttet när det serveras.

Du kanske också gillar