Omelett med senapsstuvad grönkål & juläpple

Då var det dags för mitt andra julrecept som går i det ekologiska och något grönare temat än kanske vanligast kring julen. Här har vi en helt grymt god omelett som smakar massar av jul. Glädje!

OMELETT MED SENAPSSTUVAD GRÖNKÅL & ÄPPLE 

4 rejäla portioner

6 ekologiska ägg
1 dl mjölk
4 kvistar bladpersilja
4 kokta potatisar
2 röda ekologiska äpplen
Salt & svartpeppar
Smör till stekning
Stuvad grönkål:
300 g färsk ekologisk grönkål
3 schalottenlökar
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
1,5 msk Grov senap
Serveras som den är eller tillsammans med nykokt julskinka.

Grönkålen: Repa grönkålsstjälkarna och strimla kålen grovt. Koka upp 4 dl vatten med 1 buljongtärning och koka kålen i 20 minuter utan lock. Låt det mesta, men inte allt vatten koka in.

Finhacka schalottenlökarna och hetta sedan upp en klick smör i en stor stekpanna. Fräs löken först och slå sedan på kål och de sista dropparna grönsaksbuljong. Tillsätt även crème fraiche och smaka därefter av med grov senap, salt och peppar.

Omeletten: Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad persilja, salt & svartpeppar.

Stek fyra omeletter i omgångar i smör. Stek dem nästan färdiga på ena sidan och lägg sedan på stuvad grönkål, tunt skivad kokt potatis, skivat äpple och toppa med lite salt och peppar.

Lägg fyllningen på ena sidan av omeletten och vik sedan över den andra halvan. Servera härligheten som huvudperson på bordet eller tillsammans med några skivor nykokt julskinka. Passar som handen i handsken till det ekologiska vinet Las Moras.

Enkelt, men himmelskt delikat! God Grön jul!

Vill ni vara med och tävla om fina priser? Klicka på bilden nedan!

Du kanske också gillar