Gräddiga nutellatryfflar
Nu så vänner, blir det godis! 🙂 Denna godsak är baserat på Elisabeth Johanssons recept, men i lite annan tappning så klart. Kolla in hennes bok ”Godis” för mer av den varan!
GRÄDDIGA NUTELLATRYFFLAR MED MÖRK CHOKLADTOPPING
ca 40 – 50 små tryfflar i knäckformar
200 g mjölkchoklad
50 g nutella / hasselnötskräm
1 dl grädde
50 g mörk choklad
Hacka eller krossa mjölkchokladen och blanda den i bunke med nutella. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör runt tills chokladen smält helt. Fyll upp smeten i en spritspåse med liten tyll och spritsa små knäckformar. Jag fyllde dem cirka två tredjedelar. Låt svalna i rumstemperatur och ställ den sedan övertäckta med plastfilm i kylskåp över natten.
Smält mörk choklad och klicka lite ovanpå varje nutellatryffel, ställ tillbaka i kylen. När de stelnat förvaras de i burk med tätslutande lock i kylskåp.
Dessa tryfflar serveras kylskåpskalla, annars kommer de smälta och bli geggiga!! Vill man så kan man istället rulla bollar av den gräddiga nutellan som sedan doppas i smält mörk choklad och sist rullas i kakao. Det blir inte lika kladdigt när man äter, men desto kladdigare att göra, haha! 🙂
Den mjuka nutellatryffeln smakar gräddigt och läckert och så får man lite härlig crunch av den mörka chokladtoppen. Testa gärna att vända ner lite grovt krossade hasselnötter när ni gör nutellasmeten, eller varför inte smaksätta den med lite clementinzest..? Lek och lär! 🙂
//Frederik