Marinerad Biffsallad

Hej vänner,

Här sitter jag i soffan med en god kopp kaffe och tittar på ett avsnitt ”Vänner”. Just det… 🙂

Hoppas ni haft en fin helg. Jag och Elvis har varit gräsisar sen i torsdags så det var mycket trevlig när Marie till sist kom hem igår eftermiddags. Eftersom jag inte visste riktigt vilken tid som gällde för hennes del så lagade jag till något som kunde stå i en timme eller två utan att tappa smak och godhet… Samtidigt som jag funderade på vad jag skulle hitta på så fick jag ett trevligt mail från Allt Om Mat med en mycket fin veckomeny och bland annat fanns där en biffsallad. Jag fixar inte paprika som de använde i receptet, men jag utgick från deras idé och skapade följande middag som förövrigt Marie även äter till lunch idag… 🙂

Marinerad Biffsallad

2 portioner

300 g biff av ytterlår
1 påse blandad sallad
1 dl solroskärnor
3 relativt omogna tomater
4 salladslökar
1 msk kikkoman soja
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 nypa torkad, krossad chili
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Mohawk vs Goldings  (nr 1407)
I kockens öra: Kaki King – Bone Chaos In The Castle

Jag tycker inte att låten är bra, men det är ju en helt overkligt fantastisk gitarrist denna Kaki King. Hon lirar som inget annat jag någonsin sett. Helt galet! 🙂

Börja med marinad och kött. Strimla köttet så fint ni bara kan och lägg det i en bunke. Blanda soja, honung, vinäger, olja, torkad chili, salt & svartpeppar och häll det över köttet. Blanda runt och låt stå under plastfolie i rumstemperatur i 30 minuter eller gärna längre om tid finnes…

Hetta upp en stekpanna och rosta solroskärnorna gyullenbruna. Passa så att de inte bränns. Klyfta under tiden tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär salladslöken i fina skivor.

När kärnorna är rostade lägg dem åt sidan att svalna och tillsätt tomaterna och salladslöken i den heta stekpannan. Bryn hastigt och vänd runt i pannan en gång innan även detta goda innehåll läggs åt sidan.

Lyft köttet ur marinaden och låt det rinna av. Stek det hårt i den heta stekpannan på båda sidor och när köttet är riktigt fint stekt, slå över marinaden och låt den stekas in. Häll ner tomaterna och salladslöken i stekpannan för att beblanda sig med de goda smakerna.

Lägg upp sallad i en skål och ringla över lite vinäger och olivolja. Blanda runt. Lägg på tomaterna, salladslöken och de knapriga köttet och strö till sist över de rostade solroskärnorna. Servera med ett gott bröd och kanske lite extra vinäger och olja vid sidan av.

Glad måndag! 🙂 Nu är det nya pilsner på bokbloggen!

//Frederik

Du kanske också gillar