Lyxlagat Sommarmat & Snaps

Hej gott folk,

Idag har jag äntligen fått hem mina ex av min senaste bok Lyxlagat – Sommarmat & Snaps. En mycket glädjande pjäs! 😀

Den har funnits i butik ett tag, men mina böcker skickades fel så jag har bara kikat i den på Akademibokhandeln, haha… Nu är den alltså här. Är ni sugna på boken så finns den i handeln både i verkliga livet och här på nätet. Adlibris & Bokus till exempel. Låt oss ta ett smakprov;

Efter att jag och Örjan faktiskt lyckats ha vår fina sillunch med god snaps och två långsamt, njutninggsfyllt arbetande hjärnor kommit fram till att boken borde handla om just sill och snaps så bestämde vi att inom en mycket snar framtid återigen ses över lite sill och snaps. Jag menar, ska man skriva en bok om denna sortens mat och dryck så är det mycket viktigt att man skaffar sig kunskap och erfarenhet i ämnet. Här kommer en av sillarna från det andra “arbetspasset”…

Curry- & äppelsill

1 pkt 5-minuterssill
0,5 msk gul curry
1 litet vackert sött äpple
1,5 dl gräddfil
0,5 msk söt och vackert flytande honung
1 knivsudd salt & några stänk vatten
I kockens glas: Wisby Klosteröl (nr 1400) – Sverige
I kockens öra: Jerry Williams – Darling Nelly Grey (Live, Dynamite)

Jisses vilket sjukt ös det är på Jerka. Hur fasen kommer det säg att den grymmaste rockern Sverige har också är den äldsta? Ingen av yngre årsmodell har en chans mot denna king. Jerka är helt enkelt bäst!

Skala äpplet och skär det i små, små tärningar. Hetta upp en stekpanna och fräs äppelbitarna lätt tillsammans med curry och några stänk vatten. 1-2 teskedar blir nog bra. Äpplena ska inte brynas utan snarare bara mjukas upp och blandas med den underbara curryn.

Låt godiset i stekpannan svalna helt.

Rör sammans curryäppelbitarna med gräddfilen och flytande honung.

Skölj sillen, låt den rinna av och skär den i bitar. Vänd varsamt ner dem i röran och häll det hela i en burk med lock. Låt dra i kylen några timmar tills servering.

Du kanske också gillar