Lyxlagad Radiomat

Radiomat1

I min totala förvirring som har uppstått sedan jag fick den magiska äran att bli far så fick jag för mig att jag skulle vara i direktsänd radio förra veckan, men som ni kanske har sett så ändrade jag inlägg och information i sista sekund. Ber om ursäkt för strulet. Sanningen att jag skulle vara med i ett radioprogram kvarstår dock. Det spelades in för 25 olika lokala P4 stationer som alla själva får välja när det skall sändas, men det kommer någon gång under hösten/vintern.

Vi hade det mycket, mycket trevligt jag och Jocke som spelade in och intervjuade när jag gick loss i det finfina köket nere hos Vikingsun som förövrigt också förser mig med sina otroligt fina köksprylar. Idag skall jag faktiskt dit och hämta ett nytt set Porsche-knivar som enligt mig är guds gåva till en kock som jag. Wow! 😀

Jag tillagade Mouclade Curry Rouge från min första kokbok och har ni inte den så tycker jag att ni ska skaffa den… Nu… 😉

Missa inte Grenadinebloggen med veckans bok. Här kommer radioreceptet. Laga, lyxla, lev & njut!

Mouclade

Mouclade curry rouge

4 portioner

1 kg repodlade blåmusslor
1 dl vispgrädde
4 klyftor vitlök
1½ dl torrt, vitt vin
1 msk olivolja
1 tomat
1 morot
3 schalottenlökar
1-3 msk röd currypasta beroende på smak och tycke
1 knippe färsk timjan
1 knippe bladpersilja
Färsk pasta Pappardelle till er alla
Salt till pastavattnet
I kockens glas: Riesling Hugel (12191) Fra
I kockens öra: Camille Saint-Saëns – Minor opus 33 Un Peu Moins Vite

Använd samma vin i maten som i glaset. Det äppeldoftande vinet ger perfekt syra till både musslorna och kocken. Saint-Saëns kraftfulla och vackra opus inspirerar till en underbar eftermiddag i köket. Denna genialiske fransman har förövrigt inte bara skrivit vackra opus utan även Uruguays nationalsång.

En maträtt som går utmärkt att tillaga med endast en kokplatta. Jag skapade denna rätt i Lill-båten en junikväll när vi låg för ankare i Djurgårdskanalen.

Matlagningen i sig skall göras i följd utan avbrott och tar inte lång tid så ta en paus i solen innan ni ens börjar. Det finns gott om plats på akterdäck.

Skölj och borsta musslorna väl, släng de som inte redan är stängda eller som stänger sig när ni knackar på dem. Fräs dem i en kastrull med olja, finhackad vitlök, finhackad schalottenlök och morot skuren en julienne.

Smaklig spis!
//Frederik

Du kanske också gillar