Kycklingfilé med glace på potatisen
Ibland är det bara så gott. Livet alltså… 🙂 Hemma är det lagom rörigt (kanske framförallt i mitt huvud…) med många projekt på gång samtidigt. Jag håller på att färdigställa en bok, nummer sex i ordningen och då är det bara lergryta och långkok som står på menyn. Ibland är det då så otroligt gott och skönt att bryta matlagningsmönstret med att helt eneklt krydda till och steka en finfin kycklingfilé och några goda potatisar till middag. Glädje!
Kycklingfilé med glace på potatisen
2 portion
2 kycklingfiléer med skinn
1 msk pesto
500 g potatis
2 msk kryddig honungsglace
Olivolja
Citron
Salt & svartpeppar
God, välfylld sallad
I kockens glas: Flying Dog Gonzo Imperial Porter nr 1683 (Ännu oprövad, släpps i morgon…)
I kockens öra: Pearl Jam – Betterman (Live) Sångaren behöver inte ens sjunga själv… Mäktigt! Ganska dåligt ljud, men ändå coolt! 🙂
Sätt ugnen på 175°C. Skala och kokta potatisarna i lättsaltat vatten tills de är så gott som helt klara.
Lossa varsamt skinnet på ena sidan av kycklingfiléerna. Skeda försiktigt in lika mycket pesto under skinnet och fäst återigen skinnet med tandpetare om så behövs. Krydda utvändigt med salt och svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja en en stekpanna och bryn kycklingarna fint runt om. Ställ stekpannan i ugnen (Om den har ett värmetåligt handtag) och baka kycklingarna tills de är genomstekta. Innertemperaturen skall vara 70°C.
Dela under tiden potatisarna och stek dem i lite het olivolja. Ringla över en välkryddad honungsglace över potatisarna och se till att de får fin färg runt om. Salta lätt.
Servera de smakrika kycklingbörstfiléerna med söt-pepprig potatis och en riktigt välfylld salladsskål. Glädje! 🙂
Bokbloggartajm!
//Frederik
Astrid
Hej Frederik !
Tack för alla härliga recept, jag är själv mycket road av att laga mat men att laga mat i lergryta tycker jag är sorgligt bortglömt. Jag vet att du har skrivit en bok om det men frågan är. Var får jag tag i den?
Tack för alla goda recept och en vänlig hälsning från Astrid Margareta
lyxlagat
Hej Astrid och tack för din kommentar. Visst har jag skrivit en bok i ämnet. Den finns i många bokaffärer, men enklast är nog att köpa den via näthandeln. Boken finner du på till exempel — Adlibris — , — Bokus — eller via mitt bokförlag — Grenadine —. I höst släpper jag en bok som heter — Lergrytor, stekar & långkok —. Kolla gärna in den också. En del gamla godingar och löjligt många nya läckra recept… 🙂 Må väl!
//Frederik
Astrid
Hej Frederik och tack för ditt svar!!
Ska genast kolla Adlibris.
Kram Astrid Margareta