Krabba med basilika på surdegstoast
Hej hej,
Idag är det krabba som gäller. Vet ni inte hur man gör så har jag här gjort en liten krabbskola. Den finner ni på Norsk Fisks Facebook om ni vill se.
Stor njutning utlovas!!
KRABBA MED BASILIKA & MANGOLD PÅ SURDEGSTOAST
4 toasts
2 Norska färska kokta krabbor
1 kruka basilika
200 g mangold
2 salladslökar
1 citron
4 skivor surdegsbröd
1 klyfta vitlök
olivolja
rödvinsvinäger
flingsalt & svartpeppar
cayennepeppar
Finfördela det fina krabbköttet noga och lägg det i en bunke. Pressa över saften från en halv citron. Låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.
Strimla en näve basilikablad fint, skiva salladslökarna så fint ni kan, skölj er mangold. Ringla på lite olja och vinäger och blanda allt i en bunke.
Hetta upp lite olivolja och en krossad vitlöksklyfta. Ni behöver inte skala den… När oljan är het och vitlöken börjar bli gyllenbrun, lyft ur vitlöken och släng.
Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i oljan.
Lägg toasts på tallrikar, lägg på en bädd av mangold, basilika och salladslök, toppa med den citrusmarinerade krabban och strö till sist över lite salt, nymald svartpeppar och en liten nypa cayennepeppar.
En makalöst läcker toast som fungerar finfint som en snygg starter på nyårssupén. Glädje!
Vill ni dricka ngt gott till? Jag testade en nyhet (för mig) som heter Elderton Eden Valley Riesling.
En australiensare med riktigt friska toner av ljusa gröna druvor, passionsfrukt och lätt parfyming citrus. Läckert som tusan och passade riktigt fint till min krabbtoast! Testa gärna om ni har möjlighet!
//Frederik
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Krabba med basilika på surdegstoast
[…] Lyxlagat […]