Jag är tillbaka med abborre-tips

Hej på er,

Äntligen är jag tillbaka vid bloggandet, jag har saknat det! Helt bortkopplat (mer eller mindre iaf) ute i skärgården har jag hängt med min underbara familj efter den tre månader långa turnén som Eskobar fick göra som förband till Roxette. Glädjande kan man lugnt säga. Både turnén och hemkomsten till familjen.

Kulinariskt sett har ni kanske sett en hel del eftersom jag försökt blogga en del från turnén och all BBQ som jag stått för där, men nu är jag alltså tillbaka och tänkte dra igång bloggandet på allvar igen. Min rutin är att käka en fin frulle med barnen, lämna på skola och dagis, åka hem igen och då blogga. Varje vardag. Så blir det även nu! 🙂

På onsdag kommer fantastiska Charlie Drevstam hit för att plåta ett repo med mig om BBQ. Det är för tidningen Allt Om Mat och det kommer att bli grymt kul. En hel del olika varianter på grill, olika idéer på mat och roliga tillbehör.

Senaste grillningen jag avnjöt var i slutet på föra veckan, ute på Bastuholmen där vi hänger en hel del. Jag fick upp en finfin abborre. (Tro det eller ej, efter åååååratal utan napp, haha!) Den togs ur, skrapades och filéeades innan jag kryddade upp den med salt, socker, rapsolja, röd chili och vitlök. Efter 30 minuters marinering grillade jag filéerna med skinnsidan nedåt tills den började bli vit. Man ser ganska tydligt på sidan av filén hur mycket av köttet som är tillagat och vitt. På slutet vände jag den och grillade klart den och gav samtidigt köttsidan en fin grillyta.

Abborren serverades med gräddfil, finhackad rödlök, kokt potatis, citron, hyvlad morot och zucchini och en fin nypa havssalt.

Skål vänner, nu är vi alla tillbaka till ytterligare en säsong av total livsglädje!!!

//Frederik

Du kanske också gillar