Irish Coffee i fjällen

kläppen, fjällen, skidresa, lyxlagat, frederik zäll, irish coffee, tullamore dew

Så ja vänner,

Nu är jag tillbaka och ordningen är återställd, haha! 🙂 En skidresa i den sanna livsnjutningens tecken har jag precis bakom mig. Kläppen i fyra dagar tillsammans med världens finaste familj och våra kära vänner. Stor, stor glädje både i skidbacken och i den fina stugan. Mängder av god mat och god dryck så klart. Här lämnas inget åt slumpen kan jag meddela.

Jag lagade bland annat upp två hela kycklingar som jag fyllt med citroner, lök och vitlök. Rubbade utsidan med torkad oregano, vitlöksklyftor, citronzest, salt, peppar och olivolja. In i 200°C ugn i cirka 1 timme tills innertemp vid låret är på 80°C. Serverad med klyftpotatis och tzatziki är det en sann höjdare! 🙂

En annan höjdare som inte går av för hackor är den klassiska Irish Coffeen. Det måste givetvis vara en irländsk whisky och då är Tullamore Dew faktiskt den whisky som användes i originalreceptet.

kläppen, fjällen, skidresa, lyxlagat, frederik zäll, irish coffee, tullamore dew

För att få till denna löjligt läckra dryck gör man helt enkelt följande;

Blanda 4 cl Tullamore Dew med 1 rågad tesked mörkt muscovadosocker, 10 cl nybyggt kaffe och så toppas det hela med en centimeters lager av vispad grädde. Svårare än så är det icke vänner!

Ta hand om er i helgen så kör vi så det ryker på måndag igen!

//Frederik

 

Du kanske också gillar